Magyar (HU)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)

Komoly lecke a borászoknak: nem lesz csúcs évjárat a 2014-es

Az idei esztendő nem csak a szőlészeknek adta föl a leckét; most a borászok következnek, szakember legyen a talpán, aki csúcsminőségű bort készít a mostani termésből.

Tovább a cikkre >>>

 

Élménydús és eredményes Magyar Borok Útja Ralit zárt a H-Moto Team csapata

Augusztus utolsó napjaiban került megrendezésre a XIX. Magyar Borok Útja Rali, amelyen a résztvevők a szekszárdi, a villányi és a balatonboglári borvidéken mérhették össze tudásukat. A hétvégi rendezvényen a H-Moto Team két hölgytagja, Kis Viktória és Kelemenné Szilágyi Noémi, valamint a csapatfőnök, Kelemen Krisztián is rajthoz állt.

Tovább a cikkre >>>

 

Jó a víz, akár a fejre is: őszi szezont nyitottak a borászok

Félkörbe álltak a Révfülöpről Balatonboglárra érkezett hajón, puttonyba merítettek Balaton-vizet, azt öntötték a fejükre, illetve locsolták egymásra kedden északi és déli parti borászok, éttermesek. A mostanában a világhálón terjedő, jótékony célú, „jeges vizet a fejre” akció mintájára a Balatoni Kör tagjai a „Jó a víz” kampány folytatásaként vetemedtek erre, arra irányítva a figyelmet, hogy ők adakozni is valamely jó balatoni ügy érdekében akarnak. Egyébként pedig azért találkoztak a déli parton, hogy jelképes szüretmegnyitóval hirdessék: ősszel is „van” Balaton, sőt, talán szebb, mint bármikor...

Tovább a cikkre >>>

 

Kihívásokkal teli szüret a Bujdosó-birtokon

Úgy tűnik, hogy ismét egy nehezebb évjárat elé nézünk, ugyanis a csapadékos és párás idő kedvezett a megbetegedéseknek, tehát permetezés nélkül nehéz volt boldogulni, másrészt sok helyen az érés is csak döcög.

Tovább a cikkre >>>

 

Akik hisznek a kishegyi pezsgésben - Garamvári Szőlőbirtok

Nem csak a kézműves borászatok lehetnek izgalmasak kicsit közelebbről. Ennek a tézisnek a jegyében pedig sokan érdeklődnek azon pincészetek iránt is, amelyek termékeit szívesen vásárolják meg különleges alkalmakra, vagy akár a rendszeres bevásárlás során, egészen nagy tételben. A kishegyi Garamvári Szőlőbirtok is sokaknak izgatja a fantáziáját, megnéztük, ezért mi is meglátogattuk őket.

Tovább a cikkre >>>

 

Vonzó borok a gravitáció erejével - IKON Borászat

Miután tavaly az Év Pincészete díjjal is megjutalmazták a Balatonboglári borvidékhez tartozó IKON Pincészetet, meggyőző minőségi jelző után kutatni teljesen hiábavaló lenne. Elég annyi, hogy a személyes tapasztalatok abszolút alátámasztják az elismerést. Amellett, hogy a pincészet építészetileg és funkcionálisan is különleges értéket képvisel, kifogástalan állapota, illetve a borok sikeressége is magáért beszél.

Tovább a cikkre >>>