Magyar (HU)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)

Magyar étterem és borászat kapott nemzetközi díjat

Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.
(És mindkettő a borút tagja!)

Tovább a cikkre >>>

 

Balaton: ezek a legjobb borászatok és éttermek télre!

Sikeres volt az Ősszel is Balaton! kampány, amelynek csaknem két hete alatt az ősszel szokásosnál sok ezerrel többen utaztak az üdülőrégióba az idén - értékelte az akciót Fekete Tamás, a Balatoni Regionális TDM Szövetség alelnöke szombaton az MTI-nek.

Tovább a cikkre >>>

 

Kihívásokkal teli szüret a Bujdosó-birtokon

Előzetes terveikben szeptember első hetére időzítette a Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet a "nagy szüretet". Tavaly ilyenkor napi másfél-két hektáros tempóban lehetett kézzel szüretelni a hirtelen jött hideg ellenére is, azonban az idei csapadékos időjárás nem kedvez a szőlőnek, így a szüretelést a vártnál gyorsabban kell befejezniük.

Bővebben...

 

Kihirdették a külügyminisztérium 2015-ös borválogatását

Három kategóriában választották ki a jövő évi diplomáciai eseményeken kínált magyar borsorokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) Carton Hungaricum elnevezésű, kiváló minőségű borokat és neves borászatokat bemutató országimázsprogramja keretében.

Tovább a cikkre >>>

 

A 8 legmenőbb magyar borászat, amik nemcsak a bor miatt izgalmasak

Az építészettel foglalkozó nemzetközi sajtó jó pár éve nagy érdeklődéssel figyeli a hazai építészetek és borászatok kollaborációit, melyek közül jó néhányat több nemzetközi díjjal is elismert már a szakma. A legtöbb építész számára valóban nagy kihívás és megtiszteltetés egy ismert borászat megtervezése, így semmi meglepő nincs abban sem, hogy a két szakma találkozásából tavaly még kiállítást is szerveztek az Építészet és a bor Közép-Európában címmel.

Tovább a cikkre >>>

 

Mit csinálj rossz időben Balatonboglár és Balatonszárszó között?

Igaz, hogy a Balaton őszi arca meleg napokon a legszebb, de azért esőben sem kell orrot lógatni a víz mellett. Fedett fürdők, zárt múzeumok és ősszel is nyitva tartó éttermek, borászatok akadnak bőven. Ezúttal Szárszótól Balatonlelléig néztük szét, kis kitérővel Polányba és Igalra.

Tovább a cikkre >>>