Magyar (HU)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)

Bor-stop: szüret idejére kitiltották az olcsó olasz lőrét

A hegyközségek azt is szorgalmazzák: az élelmiszer-biztonsági hivatal minél több importtételt ténylegesen is ellenőrizzen, vagyis kontrollálja, hogy a behozott borok valóban megfelelnek-e a származási mintáknak és paramétereknek.

Tovább a cikkre >>>

 

Boglárlellei borászat-körkép: veszélyben az idei szüret

A lellei Pócz Pincészet után Bogláron folytattuk a bortúrát, ezúttal a Légli család borait kóstoltuk.

Tovább a cikkre >>>
Az előző része >>>

 

Ezek a legjobb balatoni cukrászdák, borászatok

Elkészült a legjobb balatoni cukrászdák és borászatok 2014-es toplistája (is). E szerint a legfinomabb sütiket Balatonfüreden, a legjobb bort pedig Csopakon kóstolhatjuk.

Tovább a cikkre >>>

 

Elkezdődött Európa első szürete: Brüsszelbe küldik az újbort

Az a nagy szerencséje a Csabagyöngyének, hogy korán érő szőlőfajta, így további esők már nem érik, hiszen csütörtökön megkezdték a szüretét Ordacsehiben – a hagyományokhoz híven az északi féltekén először. A legkoraibb fajtából lesz az első európai újbor is, egy hónap múlva már palackban látnák Vargáék; a badacsonyi Varga pincészet kezdett a szüretbe a Balaton-Agrár Zrt. dél-balatoni termőterületén. Ahol azt is megtudtuk: az első száz palackot nemzeti színű szalaggal átkötött dobozban Brüsszelbe küldik, s a kint dolgozó magyar hivatalnokokat kérik meg arra, hogy népszerűsítsék az unió első újborát.

Tovább a cikkre >>>

 

XXII. Lellei Borhét

A Balatonlellei Borhét Villáműző Szent Donátnak, a szőlőhegyek védőszentjének tiszteletére rendezik meg a lellei szőlősgazdák minden év augusztusában a Balatonlellei Borhetet. 2014-ben augusztus 1-től augusztus 10-ig kerül megrendezésre ez a fesztivál. Ma már sokan ehhez igazítják nyári szabadságukat, hiszen senki sem szeretne lemaradni a 10 napon át tartó zenés, táncos mulatságról, melynek csúcspontja a borkirálynő választás.

A program

 

Dél-Balaton borai a rádióban

Július 19-én a Kossuth rádió "Szellem a fazékból" című műsorában a déli part gasztronómiája és borai kerültek terítékre.
(Az adás csak három hétig hallgatható on-line.)

A rádióműsor:
http://hangtar.radio.hu/share-1-20140719_093000#!#2014-07-19