Magyar (HU)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)

Ki lesz idén a Borászok Borásza?

Díjátadó - Április 25-én kiderül ki lesz az, akit az elmúlt évek Borászok Borászai által korábban kiválasztott 50 borász (jelölt) a leginkább arra érdemesnek tart, hogy csatlakozzon az elit körhöz.

Tovább a cikkre >>>

 

A fesztivál és a fabódé kevés - koccintás a Balaton közepén

Nem elég egy-két napra reklámeseményekkel és ideiglenes fabódékkal jól működő vendéglátás látszatát kelteni – hangzott el pénteken a Balatonon a Kelén hajó fedélzetén, ahol – jelképesen a tó közepén – ennél jóval merészebb tervekkel alakították meg az északi és a déli part borászai, szállodásai és éttermesei a Balatoni Kört. A régió fejlődése szempontjából az egy-két napos eseményeknél fontosabb, hogy egész évben legyenek minőségi vendéglátóhelyek, ahol a kínálat a helyi termékekre, így a balatoni borra és halra épül – hangsúlyozták az alapítók.

Tovább a cikkre >>>

 

Bogláron termett a legtöbb

A Balatonboglári Borvidéken lett az országban a legjobb a szőlőtermés átlaga tavaly. Ezt a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára mondta nemrégiben egy siófoki borászfórumon.

Tovább a cikkre >>>

 

Újra Nyitott Pince Napok pünkösdkor

Amíg valaki csak rendezvényhelyszíneken vagy éttermekben, borbárokban kóstol bort, nem tudja meg, mennyiben más hangulattal bír az, ha személyesen látogat el a pincéhez. A bor otthonát jelentő szőlőket, borászatokat megismerve megváltozik, bensőségesebbé válik a kapcsolatunk a borral és annak készítőjével. És bár a borturizmusra egész évben lehetőség kínálkozik, 2014-ben is lesz egy olyan hétvége, amikor azért érdemes nekivágni borvidékeink felkeresésének, mert egyszerre több pince, szélesebb programkínálat és kedvezmények várják a borkedvelőket. A Nyitott Pince Napok idén június 7-9. között kerül megrendezésre. A szervezők pedig már meg is nyitották a jelentkezés lehetőségét a pincészetek előtt.

Tovább a cikkre >>>

 

Konyári bormustra, ezúttal Vietnamban

Tizennyolcféle magyar bort vitt Vietnamba, a hanoi Turizmus Főiskolára a delegáció, közülük hét volt Konyári Jánosé.

Tovább a cikkre >>>

 

Kínába megy a balatoni vörös, lefilmezték Konyáriék szüretét

Most kezdenek nagyobb tömegekben „borhoz szokni” a kínaiak és majdnem kizárólag a vöröset isszák. Ebben a folyamatban Konyári János is szerepet vállal, természetesen a Balaton partján termett szőlőből készült nedűivel.

Tovább a cikkre >>>