Magyar (HU)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)

A 8 legmenőbb magyar borászat, amik nemcsak a bor miatt izgalmasak

Az építészettel foglalkozó nemzetközi sajtó jó pár éve nagy érdeklődéssel figyeli a hazai építészetek és borászatok kollaborációit, melyek közül jó néhányat több nemzetközi díjjal is elismert már a szakma. A legtöbb építész számára valóban nagy kihívás és megtiszteltetés egy ismert borászat megtervezése, így semmi meglepő nincs abban sem, hogy a két szakma találkozásából tavaly még kiállítást is szerveztek az Építészet és a bor Közép-Európában címmel.

Tovább a cikkre >>>

 

Mit csinálj rossz időben Balatonboglár és Balatonszárszó között?

Igaz, hogy a Balaton őszi arca meleg napokon a legszebb, de azért esőben sem kell orrot lógatni a víz mellett. Fedett fürdők, zárt múzeumok és ősszel is nyitva tartó éttermek, borászatok akadnak bőven. Ezúttal Szárszótól Balatonlelléig néztük szét, kis kitérővel Polányba és Igalra.

Tovább a cikkre >>>

 

Kihívásokkal teli szüret a Bujdosó-birtokon

Úgy tűnik, hogy ismét egy nehezebb évjárat elé nézünk, ugyanis a csapadékos és párás idő kedvezett a megbetegedéseknek, tehát permetezés nélkül nehéz volt boldogulni, másrészt sok helyen az érés is csak döcög.

Tovább a cikkre >>>

 

Kihívásokkal teli szüret a Bujdosó-birtokon

Előzetes terveikben szeptember első hetére időzítette a Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet a "nagy szüretet". Tavaly ilyenkor napi másfél-két hektáros tempóban lehetett kézzel szüretelni a hirtelen jött hideg ellenére is, azonban az idei csapadékos időjárás nem kedvez a szőlőnek, így a szüretelést a vártnál gyorsabban kell befejezniük.

Bővebben...

 

Komoly lecke a borászoknak: nem lesz csúcs évjárat a 2014-es

Az idei esztendő nem csak a szőlészeknek adta föl a leckét; most a borászok következnek, szakember legyen a talpán, aki csúcsminőségű bort készít a mostani termésből.

Tovább a cikkre >>>

 

Élménydús és eredményes Magyar Borok Útja Ralit zárt a H-Moto Team csapata

Augusztus utolsó napjaiban került megrendezésre a XIX. Magyar Borok Útja Rali, amelyen a résztvevők a szekszárdi, a villányi és a balatonboglári borvidéken mérhették össze tudásukat. A hétvégi rendezvényen a H-Moto Team két hölgytagja, Kis Viktória és Kelemenné Szilágyi Noémi, valamint a csapatfőnök, Kelemen Krisztián is rajthoz állt.

Tovább a cikkre >>>